Verhuurd
€ 1.500,- p.m.
  • Streetview
Spieringstraat 2a
Gouda

Omschrijving

Object:
Bijzondere kantoorruimte in de voormalige kapel van het Willem Vroesenhuis (Rijksmonument), verdeeld over drie etages. Bouwjaar circa 1614. Het Willem Vroesenhuis is een voormalig oudemannenhuis, en was in de 16e eeuw een van de eerste bejaardenhuizen in Nederland voor mannen op leeftijd.

Vloeroppervlakte:
Circa 184 m², verdeeld over 3 verdiepingen.

Gebruiksmogelijkheden:
Het object is uitstekend geschikt voor dienstverlenende bedrijven of kantoordoeleinden.

Parkeervoorziening:
Er zijn in de Spieringstraat een beperkt aantal parkeerplaatsen (betaald) aanwezig, zowel voor vergunninghouders als voor bezoekers. Op circa 5 minuten loopafstand is een royale parkeervoorziening op het parkeerterrein Klein Amerika.

Locatie/ Bereikbaarheid:
Het object is gelegen in de historische binnenstad. In de directe omgeving zijn onder meer het kernwinkelgebied en Relais & Chateaux Weeshuis Gouda (hotel / restaurant).

Opleveringsniveau:
In de huidige staat, met onder meer:
Begane grond:
– entree met authentieke stenenvloer;
– toilet;
– keukenblok.

Eerste verdieping:
– toilet;
– keukenblok.

Algemeen:
– verwarming middels c.v.-ketel met radiatoren;
– brandmeldinstallatie (2022);
– intercom.

Aanvaarding:
Per direct.

Huurprijs:
€ 1.500,- per maand, exclusief B.T.W.

Servicekosten:
Niet van toepassing.
Huurder beschikt over eigen meters t.b.v. nutsvoorzieningen en zal derhalve zelf overeenkomsten sluiten met de desbetreffende leveranciers.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, per 1 juli, zal de huurprijs worden herzien op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), mits dit geen verlaging tot gevolg heeft.

Huurbetaling:
De betaling van de huurprijs en de B.T.W. geschiedt in termijnen van 1 maand bij vooruitbetaling.

Huurtermijn:
De huurovereenkomst wordt aangegaan voor nader vast te stellen termijnen.

Zekerheid:
Huurder dient binnen 2 weken na ondertekening van de huurovereenkomst, maar uiterlijk een dag voor de datum van ingebruikname, aan verhuurder een bankgarantie c.q. waarborgsom te voldoen voor een betalingstermijn van 3 maanden, inclusief servicevoorschot en omzetbelasting.

Bijzonderheden:
Elke transactie behoeft de nadrukkelijke goedkeuring van de eigenaar.

B.T.W. status:
Verhuurder wenst te opteren voor B.T.W.-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de B.T.W. niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor B.T.W.-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst conform het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan door Van ‘t Hof Bedrijfsmakelaars & Taxateurs geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven oppervlakten en afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

  • 184 m2
€ 1.500,- p.m.
1614
Bekijk alle kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 0,-
Prijs
€ 1.500,- p.m.
Datum invoer
18 mei 2022
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw

Oppervlakten

Kantoorruimte
184 m2

Parkeergelegenheid

Aantal
0
Prijs
€ 0,-

Omgeving

Liggingen
WINKELGEBIED_STADSCENTRUM, IN_WOONWIJK
Verberg kenmerken
Van 't Hof Makelaardij