Een andere kijk op de binnendienst

Gouda
Gepubliceerd op: 23 feb 2018

De makelaardij is 1 van de meest tot de verbeelding sprekende beroepsgroepen. Iedereen wéét er wat van. Of toch niet? Wat een makelaar doet, daar hebben de meesten wel een beeld bij. Maar wat gebeurt er precies binnen de muren van een makelaarskantoor? Deze week geven wij je graag “een andere kijk” op de Binnendienst.

Ik ben Lillian, en binnen Van ’t Hof Makelaardij Gouda ben ik de rechterhand van 3 makelaars. Wat ik precies doe? Loop gewoon even een dagje met me mee!

Mijn dag begint altijd met het checken van de mailbox en het afhandelen van de mails. Daar zitten aanvragen voor bezichtigingen tussen, maar ook stukken voor de dossiers, die door opdrachtgevers, notarissen, collega makelaars, de fotograaf en hypotheekadviseurs worden toegestuurd. De hele dag door houd ik contact met al die partijen, over tig woningen tegelijkertijd.

Wanneer de mailbox onder controle is maak ik mijn To-do-list: welke woningen moeten worden aangemeld, welke presentaties moeten worden gemaakt, welke koopovereenkomsten moeten er worden opgesteld, ondertekend of worden afgehandeld? Welke nota’s moeten er de deur uit? Welke transporten en eindinspecties moeten worden voorbereid of afgehandeld?

Race tegen de klok

Wanneer de makelaar een nieuwe verkoopopdracht heeft wordt begonnen met het aanleggen van het dossier: er moet een verkoopopdracht worden opgesteld, alle stukken met alle juridische voetangels moeten worden verzameld en uitgepluisd, de fotograaf moet worden ingeseind en alles moet worden “klaargezet”. Pas wanneer een dossier volledig compleet is wordt de woning aangemeld. Maar daarna gaat het snel: de woning gaat online, altijd een spannend moment voor de verkoper(s) en absoluut 1 van de leukste kanten van mijn werk: de aanmeldknop indrukken en de reacties afwachten. Donderdag en vrijdag zijn topdagen qua aanmeldingen; verkopers willen helemaal klaar staan voordat huizenzoekend Nederland zich op de woningsites stort. Altijd weer een race tegen de klok om alles voor het weekend online te krijgen.

Ondertussen liggen er koopovereenkomsten klaar om opgesteld te worden. Wanneer ik die klaar heb en ter goedkeuring aan kopers en verkopers heb gemaild duik ik weer even in de mailbox, die ondertussen weer aardig vol is gelopen. Intussen is het op kantoor een komen en gaan van kopers en verkopers die samen met “hun” makelaar de koopovereenkomst komen ondertekenen. Als alle handtekeningen staan, overhandigen de makelaars de ondertekende aktes aan mij, zodat ik voor de verdere afwikkeling kan zorgen: de akte moet na een laatste check met alle stukken en de courtagenota naar de notaris en de woning moet op Verkocht onder voorbehoud worden gemeld. Andere woningen zijn al wat verder in het proces: er komt een melding binnen dat de financieringsaanvraag van kopers “finaal akkoord” is; we mogen de verkopers bellen met het heuglijke nieuws en zorgen dat het verkoopproces definitief wordt afgewikkeld.

Ook nadat de woning wordt overgedragen aan de notaris houden we intensief een oogje in het zeil: gaat het goed met de financieringsaanvraag van de kopers? Komen er geen kinken in de kabel? En als die kink er wel komt dan is het aan ons hele team om die kink uit de kabel te krijgen; de hele dag door is er intensief telefoon- en mailcontact met iedereen die bij het hele proces is betrokken. Ook komen er de hele dag vragen binnen van kopers en verkopers die ergens tegenaan lopen of simpelweg even gerust gesteld willen worden. Dat lukt gelukkig vrijwel altijd!

Geen dag hetzelfde!

Elke dag zijn er “extra” taken: de ene dag moet de krantenadvertentie worden opgemaakt, een andere dag is er teamoverleg,  moet er een nieuwe actie op touw worden gezet, of bereiden we de halfjaarlijkse Open Huizen Dag voor. Een dag bij Van ’t Hof Makelaardij is nooit rustig en nooit saai! En hoewel de woningen bijna letterlijk “door mijn handen vliegen” realiseer ik mij elke dag dat woningmakelaardij niet eens zozeer gaat om huizen, stapels stenen, dossiers of transacties, maar vooral om mènsen.

Het kopen of verkopen van een huis is 1 van de meest stressvolle en emotionele gebeurtenissen in een mensenleven. Dat onze klanten dat aan ons toevertrouwen vind ik een grote eer.

 

 

Stuur een bericht

Delen via e-mail

Stuur een bericht

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.