Makelaar worden!

Office Management
Gepubliceerd op: 13 jun 2019

Sinds mensenheugenis moeten makelaars voldoen aan vakbekwaamheidseisen. Er wordt terecht veel gevraagd van een makelaar en door de ingewikkelde materie is het van belang dat de makelaar altijd kennis van zaken heeft. Dit geldt niet alleen voor de Registermakelaar, maar ook voor de Assistent-Makelaar en Kandidaat-Makelaar. Je hebt ook met hen te maken, omdat de Assistent-Makelaar en Kandidaat-Makelaar een belangrijke rol spelen in de bemiddeling bij het aan- en verkopen van woningen.

Ik ben Elise, en sinds een aantal weken werkzaam bij Van ’t Hof Makelaardij te Gouda. Begin 2017 ben ik gestart met de opleiding basistheorie Taxateur o.z. en begin 2018 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij een makelaarskantoor. Zoals velen heb ik er voor gekozen om meteen de volgende stap te zetten en ben gestart met het volgen van de vakken Makelaardijleer (tegenwoordig heet dit KRMT Praktijkleer) en KRMT Vakbekwaamheid. Het certificaat Makelaardijleer heb ik behaald en het certificaat Vakbekwaamheid zit er aan te komen! Deze twee certificaten leveren het diploma Specialisatie Makelaar Wonen op. Wanneer ik dit diploma heb behaald mag ik mijzelf kandidaat-register-makelaar-taxateur noemen en mij inschrijven in het KRMT-register van het SVMNIVO.

Maar wat mag je nou als Assistent-Makelaar of Kandidaat-Makelaar?

Een Assistent-Makelaar heeft een ondersteunende functie maar mag daarnaast bezichtigingen verzorgen en je begeleiden bij de afwikkeling van de aan- c.q. verkoop.

De Kandidaat-Makelaar mag alle werkzaamheden uitvoeren die de Assistent-Makelaar ook uitvoert, met nog enkele extra activiteiten: waardebepaling (dus niet taxeren), bezichtigingen, onderhandelingen voeren en verzorging van de afhandeling. Deze activiteiten mag een Kandidaat-Makelaar bij aan- en verkoop en aan- en verhuur uitoefenen.

Van 't Hof Makelaardij