Een Officemanager: de spin in het web!

Gouda
Gepubliceerd op: 9 mrt 2018

Heb je ook wel eens het gevoel dat je aan het einde van een werkdag zegt: “Lekker gewerkt, maar wat heb ik allemaal gedaan?” Het gevoel dat je een heleboel werk hebt verzet, maar door verschillende werkzaamheden niet meer precies kunt beschrijven wat het geweest is. Dit is voor een Officemanager de dagelijkse gang van zaken.

Het Officemanagement is de spreekwoordelijke “spin in het web” en een vast aanspreekpunt voor alle collega’s. Voor allerlei zaken kunnen collega’s bij je langslopen, bellen of mailen. Maar ook de directie kan op een Officemanager terugvallen. Alles wordt tot in de puntjes geregeld door het Officemanagement.

Wat doet een Officemanager allemaal?

Wij (Tineke & Babette) zijn Officemanagers bij Van ’t Hof Makelaardij en hebben dagelijks te maken met allerlei verschillende werkzaamheden. De afgelopen twee jaar hebben wij voornamelijk de nadruk gelegd op het uitvoeren van verschillende projecten, naast de gebruikelijke werkzaamheden zoals het inplannen van afspraken voor o.a. bezichtigingen, contact opnemen met opdrachtgevers en ervoor zorgen dat binnen ons kantoor alles soepel verloopt.

Aangezien er drie vestigingen zijn met verschillende afdelingen (Makelaardij, Bedrijfshuisvesting, Taxaties & Hypotheken) is uniform en digitaal werken belangrijk. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met behulp van ons CRM programma Realworks zijn er standaard processen ingericht waar taken voor verschillende personen (zowel binnen- als buitendienst) uit voortkomen. Het opvolgen van deze taken zorgt voor een gestructureerd én uniform werkproces.

Als Officemanager moet je flexibel kunnen zijn. Het ene moment ben je met iets bezig en het volgende moment hebben andere dingen meer prioriteit. Snel schakelen is dan gewenst en daarbij moet je overzicht houden wat er gebeurt. Een baan als Officemanager is heel afwisselend en vergt veel organisatievermogen, maar juist hierdoor is het de leukste baan die er bestaat!

 

Stuur een bericht

Delen via e-mail

Stuur een bericht

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.