Onze Hypotheekadviseur Marcel Scheffers vertelt…

Gouda
Gepubliceerd op: 20 apr 2018

Als Vakgroepmanager Hypotheken ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Hypotheken binnen onze organisatie. Wat daar allemaal bij komt kijken? Niet alleen vakinhoudelijke kennis, maar ook kwaliteitsbewaking en commerciële verantwoordelijkheid.

Wat zijn mijn dagelijkse werkzaamheden?

Naast mijn verantwoordelijke taak voor onze hypotheekafdeling ben ik dagelijks bezig met hypotheekadvisering in de breedste zin van het woord. Dat wil zeggen: kennismaken met klanten en hun wensen en behoeften helder voor ogen krijgen en onderzoek doen naar hun persoonlijke en financiële situatie. Om vervolgens vandaar uit de financiële oplossing te vinden die het beste bij henzelf en hun situatie past. Samen met mijn collega-adviseurs werken wij vanuit ons hoofdkantoor in Gouda, maar daarnaast bezoeken wij onze klanten ook op onze overige kantoren in Alphen ad Rijn, Waddinxveen en Zoetermeer.

Het leuke van het vak van hypotheekadviseur is dat je mensen echt kunt helpen om de complexe materie van hypotheken enigszins inzichtelijk te maken. De klant door het taaie hypotheekproces te loodsen en uiteindelijk het gewenste doel te bereiken: de aankoop van een woning met een helder en begrijpelijk inzicht in de maandelijkse hypotheeklasten en duidelijk inzicht in de hypotheek zelf. Niet alleen voor nú, maar ook voor in de toekomst. Met een hypotheek ga je immers een jarenlange, grote financiële verplichting aan.

Ook zijn wij onze bestaande klanten behulpzaam met hun vragen over hun bestaande hypotheek. De vragen die klanten hebben zijn divers: tussentijdse rentewijziging, aanpassing van de hypotheekvorm, extra aflossing op de hypotheek of opnieuw in kaart brengen van de risico’s zoals bijv. overlijdensrisico.

In goede handen!

Kortom, als hypotheekadviseur sta je naast je klant en probeer je een klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Ik begrijp maar al te goed dat de aankoop van een eigen woning en de daarbij horende financiering niet zomaar een zakelijke transactie voor veel mensen is, maar vooral ook veel emotie met zich meebrengt. Misschien is de belangrijkste taak van een hypotheekadviseur wel om onzekerheden tijdens het aankoop- en hypotheekproces weg te nemen en de klant het vertrouwen te geven dat zijn of haar dossier in goede handen is.

Ik zeg wel eens: als je van cijfers èn van mensen houdt dan is dit een boeiend en bijzonder leuk vak!

Stuur een bericht

Delen via e-mail

Stuur een bericht

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.