Register-Makelaar|Register Taxateur|Teamleider|Manager VakgroepWonen, een hele mond vol!!

Gouda
Gepubliceerd op: 6 apr 2018

Een hele rij met functies, welke maar net passen op mijn business kaart, maar met een mooie verantwoording.

Heel divers en met vele rollen die telkens net een andere aanpak nodig hebben; zo mag ik mijn functie wel noemen. Juist deze veelzijdigheid in combinatie met de dagelijks tijdsdruk, maakt dat het zo interessant is. Veel regelen dus zo over de dag!

Maar wat doe ik zoal?

Ik mag zeggen dat na bijna 25 jaar in dit bijzonder leuke vak, elke dag weer een totaal nieuwe is met weer mooie uitdagingen.

De dagelijkse gang van zaken doe ik vanuit ons kantoor in Zoetermeer, waar ik geweldig ondersteunt wordt door een zeer geolied team commerciële binnen-en buitendienst collega’s. Gelukkig mag ik ook hun ondersteunen, helpen en coachen waar ik het kan.

Naast de uitgebreide bezichtigingen, waar ik echt de tijd neem om aspirant kopers rond te leiden en een gevoel te geven over hoe het zou zijn om in “deze” woning te gaan wonen, zijn de contacten met de opdrachtgevers die hun woning verkopen. “Hoe is het gegaan, wat vroegen ze allemaal, was ons huis op orde voor de bezichtiging”, het is slechts een greep uit de hoeveelheid vragen die verkopers graag beantwoord willen hebben.

De meeste hectiek zit in deze “oververhitte” markt in de vele kijkers voor een woning en de daaruit volgende biedingen; hoe breng je alle zaken goed over op een verkoper en welke verstandige keuze kan ik adviseren? De beste keuze is natuurlijk die waarmee de opdrachtgever/verkoper het best wordt gediend, maar het is extra mooi als de koper ook lach van blijdschap heeft gekregen. Doel bereikt!! Maar dan ben ik er nog niet! Kopers en verkopers moeten nog wel een koopovereenkomst tekenen en ik mag zorgen dat alle gegevens juist worden verzameld om de overeenkomst te gaan maken.

Uitnodiging!

Onze uitgebreide aanpak leidt ook steeds vaker tot een uitnodiging om bij iemand thuis langs te komen; dit hoeft niet altijd de al bekende koper te zijn, vaak is het een van de kijkers die weliswaar niet de koper is geworden van de woning maar wel graag wil dat ik hun huis ga verkopen. Hoe leuk is dat!

De reden voor de uitnodiging is vaak dezelfde, het was een leuke en informerende bezichtiging en dat wil ik ook voor mijn woning. Dit overkomt niet alleen mij maar het hele team omdat wij onze aanpak aan elkaar overbrengen.

Bij een uitnodiging thuis, een waardebepaling kan ik alle kennis inzetten, dus het makelen en het taxeren en voel ik mij als de bekende vis..

Taxeren

Naast makelen is ook het taxeren afwisselend en zie je nog wel eens wat. Over al die jaren zijn dit al vele woningen geweest, soms ook hele bijzondere. Vaak om een financiering te krijgen bij de bank maar soms ook juist van de bank omdat het even niet meer lukt met het betalen. Zoiets gaat gepaard met vele emoties en daarmee vele indrukken. Leuk is het om bij mensen thuis uit te leggen wat er allemaal bij komt kijken en dat het meeste werk op kantoor zal worden gedaan. Het neemt behoorlijk wat tijd in beslag en het is dan goed om deze tijdslijn wat duidelijker te maken.

Naast het makelen en het taxeren is er ook dat leuke team Zoetermeer dat mag worden geleid. Dus naast bijvoorbeeld de dagelijkse zaken van post, vraagstukken intern en extern, het overleggen van mogelijkheden/de woningen/de stand van zaken, sta ik altijd klaar om het team verder te laten komen of in te springen als het moet. De samenwerking is heel goed en iedereen werkt met een lach, dit laatste is nog wel het meest te waarderen.

Vakgroep manager is een andere leuke job binnen ons bedrijf. Dit gaat namelijk alle teams aan binnen de vakgroep wonen, vijf in totaal verdeeld over vier kantoren.

Het is de bewaking van alle kennis op het gebied van verkopen/kopen, op het gebied van taxeren, het optimaal houden van het systeem waarmee we werken. Zijn er nieuwe zaken dan worden deze gewogen en besproken om ze daarna in te zetten.

Een groot deel van de tijd gaat echter zitten in de overleggen met beleggers en ontwikkelaars, met een woord geweldig en daar kan heel van mijn passie voor “het vak” in kwijt.

Van de wieg tot aan een daadwerkelijke ontwikkeling waar wij als bedrijf een bijdrage aan hebben mogen leveren, het geeft uiteindelijk een trots gevoel.

Kortom! Na 25 jaar nog steeds de leukste baan van de wereld.

Stuur een bericht

Delen via e-mail

Stuur een bericht

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.