Thuis, hoe belangrijk dat is, zeker nu

Office Management
Gepubliceerd op: 15 apr 2020

Bizarre tijden zijn het momenteel. De coronacrisis heeft ons wereldwijd in haar greep. We leven in een intelligente lockdown. De dagelijkse gang van zaken zoals we die gewend waren vraagt om creatieve alternatieven. Ook in de makelaardij en hypotheekadvisering. We hebben er nieuwe woorden bij zoals ‘de 1,5-meter-economie’. Er is sprake van uitersten: van stilvallende economische sectoren tot overbelasting in de zorg. Er is veel onzekerheid.

Meer thuis dan ooit

En dan speelt “thuis” momenteel meer dan ooit een centrale rol. We werken thuis. De kinderen krijgen thuis onderwijs. We krijgen de opdracht om thuis te blijven. Ook zonder de thuis-blijf-economie was goed wonen voor iedereen al belangrijk. Maar nu merken we nog meer hoe fijn het is om een huis te hebben waar je je thuis voelt, waar je genoeg ruimte hebt om met elkaar te zijn. Een tuin of balkon zijn onmisbare voorzieningen merken we nu we verder niet naar buiten mogen.

Vertrouwen in de huizenmarkt

De behoefte aan woningen blijft onverminderd groot. En wonen en wensen matchen blijft gewoon doorgaan want -met of zonder gezondheidsrisico- iedereen wil een huis om je thuis te voelen.

De coronacrisis verandert weinig aan het vertrouwen in de huizenmarkt. De makelaars zijn onverminderd druk met de verkoop en aankoop van woningen. Driekwart van de Nederlanders verwacht dat de vraag naar huizen onverminderd groot blijft, omdat er een tekort is. En een groot deel van de potentiële huizenkopers stelt de aankoop van een woning juist liever niet uit.

Lagere maandlasten

Veel huizenbezitters blijken in deze onzekere tijden hun hypotheek onder de loep te nemen. Dit kan erg interessant zijn. Denk bijvoorbeeld eens na over het oversluiten van je hypotheek voor lagere maandlasten. Dat is misschien juist nu een goede zet, nu je nog wel een baan hebt. Of kijk eens naar de mogelijkheid om niet te hoeven verhuizen, maar in plaats daarvan je hypotheek over te sluiten om vervolgens te verbouwen en te verduurzamen.

Dus niet afwachten maar in actie komen! Goed wonen en een thuis voor je gezin is –naast je gezondheid- misschien wel het belangrijkste dat er is, zeker nu.

Van 't Hof Makelaardij