hoeveel is jouw koopwoning waard?

Verschil inboedel en opstalverzekering

Office Management
Gepubliceerd op: 25 aug 2017

Hoe zuinig je ook bent op jouw spullen er kan altijd iets voorvallen wat buiten je macht ligt. Zoals een inbraak, brand, storm, een blikseminslag of zelfs een ontploffing. In zulke situaties komt er al zo veel op je af, dan zit je niet te wachten op extra zorgen om materialistische spullen. Vandaar dat het verstandig is om over een goed dekkende inboedel- en opstalverzekering te beschikken.

Het komt in ons vakgebied vaak voor dat een inboedel- en opstalverzekering met elkaar verward worden, vandaar dat wij je graag het verschil uitleggen.

Verschil opstalverzekering en inboedelverzekeringen

Zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering dekken schade aan spullen in en om het huis. Het grote verschil is dat je met een opstalverzekering spullen verzekert die vastzitten aan de woning, zoals een keuken, een vastgelijmde vloer of inbouwkoelkast. Bij een inboedelverzekering gaat het eigenlijk om alle spullen die je tijdens een verhuizing mee kunt nemen.

Of jij beide verzekeringen nodig hebt is afhankelijk van jouw woonsituatie. Heb je een koopwoning dan is het aan te raden om zeker een opstalverzekering te nemen. De kosten van schade aan een huis, bijvoorbeeld door storm of een brand, zijn vaak erg hoog. Wel zo fijn als de verzekeraar dan uitkeert. Heb je een appartement gekocht dan is de opstalverzekering vaak geregeld door de VVE.

Huur je een woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor de opstal.

Let op: wanneer er schade aan de inboedel ontstaat door achterstallig onderhoud, of in situaties waar opzet in het spel is, keert de verzekeraar niet uit.

De hoogte van een inboedel of opstaldekking kan sterk verschillen. De verzekeringsadviseurs van Van ’t Hof zoeken daarom precies voor jou uit welk pakket het beste bij jou past. Is dit bijvoorbeeld een standaard, uitgebreide of ruimere allrisk dekking? Ook helpen wij jou bij het bepalen van de hoogte van het dekkingsbedrag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Van 't Hof Makelaardij