Waarom wonen in Gouda zo fijn is

Office Management
Gepubliceerd op: 12 sep 2018

Het is alweer 25 jaar geleden dat mijn partner en ik een woning zochten op een centrale locatie in de Randstad. Ik werkte destijds  in Zoetermeer. Mijn vriend werkte in Amersfoort. Je gaat dan toch zoeken naar woonruimte op een centrale locatie in het Groene Hart en komt dan al heel snel in Gouda uit. Nog steeds maak ik heel veel mee dat dit de reden is waarom starters hun eerste koopwoning in Gouda kopen. Vanuit Gouda ben je immers met zowel openbaar vervoer als de auto binnen 3 kwartier  in diverse steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amsterdam etc.

Uiteraard is een centrale locatie in verband met het werk een belangrijke reden om een woning te kopen in Gouda. Inmiddels ben ik er achter dat Gouda gelukkig nog veel meer te bieden heeft dan alleen een goede ligging.

Gemoedelijk en alles binnen handbereik

Gouda is met zijn ruim 70.000 inwoners een echte stad maar heeft toch ook nog de typische dorpse gemoedelijkheid. Naast veel leuke en goede horeca heeft Gouda o.a. een geweldige schouwburg en  een grote bioscoop met maar liefst 6 zalen.  Naast de bioscoop is er ook een gezellig en sfeervol kleinschalig filmhuis voor de wat minder gangbare films. Ook in de Chocoladefabriek, waar zich de bibliotheek, het streekarchief, een drukkerswerkplaats en een geweldige horecagelegenheid bevindt, is het prima vertoeven.

Daarnaast worden er in Gouda steeds meer leuke evenementen georganiseerd. Wat te denken van bijvoorbeeld het jaarlijkse culifeest, de ijsbaan rond het stadhuis tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling, de jaarlijkse kaarsjesavond en in de zomerperiode de wekelijkse gratis concerten in het Houtmansplantsoen. En zo biedt Gouda nog veel meer leuke activiteiten en evenementen!

Tot rust komen in het groen

Wanneer je de stad toch een keer wilt ontvluchten en wat meer rust en natuur zoekt ben je binnen een paar minuten fietsen in het Goudse Hout, het Reeuwijkse Plassen gebied en in de mooie Krimpenerwaard.

Voor de meer dagelijkse gang van zaken biedt Gouda alles wat een huizenzoeker wenst: elke wijk heeft een goed aanbod van scholen, kinderopvang, sportclubs en –faciliteiten, een gevarieerd winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen.

Kortom, genoeg redenen om op huizenjacht te gaan in Gouda. Bovendien liggen de huizenprijzen in  Gouda op meer betaalbaar niveau dan in de grotere steden in de Randstad!

Mocht je hulp willen bij je zoektocht naar een leuke woning in deze fijne provinciestad dan is het altijd mogelijk om een vrijblijvende zoekopdracht bij ons als makelaar in Gouda te plaatsen. Staat je Goudse droomhuis bij een andere makelaar in de verkoop? Dan begeleiden wij je graag bij de aankoop.  Neem contact met ons op, dan kunnen wij de mogelijkheden met je doornemen!

Stuur een bericht

Stuur een bericht

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.