Sfeerbeeld waarom wonen in Gouda?

Waarom wonen in Gouda zo fijn is

Office Management
Gepubliceerd op: 12 sep 2018

Het is alweer 25 jaar geleden dat mijn partner en ik een woning zochten op een centrale locatie in de Randstad. Ik werkte destijds  in Zoetermeer. Mijn vriend werkte in Amersfoort. Je gaat dan toch zoeken naar woonruimte op een centrale locatie in het Groene Hart en komt dan al heel snel in Gouda uit. Nog steeds maak ik heel veel mee dat dit de reden is waarom starters hun eerste koopwoning in Gouda kopen. Vanuit Gouda ben je immers met zowel openbaar vervoer als de auto binnen 3 kwartier  in diverse steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amsterdam etc.

Uiteraard is een centrale locatie in verband met het werk een belangrijke reden om een woning te kopen in Gouda. Inmiddels ben ik er achter dat Gouda gelukkig nog veel meer te bieden heeft dan alleen een goede ligging.

Over Gouda

Gouda is met zijn ruim 70.000 inwoners een echte stad maar heeft toch ook nog de typische dorpse gemoedelijkheid. Naast veel leuke en goede horeca heeft Gouda o.a. een geweldige schouwburg en  een grote bioscoop met maar liefst 6 zalen.  Naast de bioscoop is er ook een gezellig en sfeervol kleinschalig filmhuis voor de wat minder gangbare films. Ook in de Chocoladefabriek, waar zich de bibliotheek, het streekarchief, een drukkerswerkplaats en een geweldige horecagelegenheid bevindt, is het prima vertoeven.

Gemoedelijk en alles binnen handbereik in Gouda

Daarnaast worden er in Gouda steeds meer leuke evenementen georganiseerd. Wat te denken van bijvoorbeeld het jaarlijkse culifeest, de ijsbaan rond het stadhuis tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling, de jaarlijkse kaarsjesavond en in de zomerperiode de wekelijkse gratis concerten in het Houtmansplantsoen. En zo biedt de kaasstad nog veel meer leuke activiteiten en evenementen die wonen in Gouda zo fijn maken!

Waar staat Gouda om bekend?

Gouda heeft een rijke geschiedenis en een betoverende charme. De geplaveide straten en historische grachten ademen een sfeer van eeuwenoude pracht, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De trots van Gouda, de befaamde Goudse kaas, is als een kunstwerk op zich. Met haar karakteristieke ronde vorm en kenmerkende nootachtige smaak, weet ze de zintuigen te betoveren en culinaire avonturiers van over de hele wereld aan te trekken. De kaasmarkt, een kleurrijk spektakel dat al eeuwenlang plaatsvindt, is een levendige viering van vakmanschap en traditie.

Maar Gouda’s roem reikt verder dan haar kaas. De majestueuze Sint-Janskerk, met haar imposante glas-in-loodramen, is een waar architectonisch meesterwerk. Haar toren reikt trots naar de hemel en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en haar omgeving.

De gastvrije inwoners van Gouda zijn een warme weerspiegeling van de stad zelf. Met een glimlach begroeten zij bezoekers en delen zij graag de verhalen van hun geliefde stad. De gezellige marktpleinen en knusse cafés vormen het hart van de gemeenschap, waar men samenkomt om te genieten van lokale lekkernijen en goede gesprekken.

Gouda, een stad van smaken, geschiedenis en gastvrijheid, laat een onuitwisbare indruk achter op eenieder die haar betreedt. Haar charme en karakter zijn als geen ander, en ze blijft eeuwig schitteren als een parel in het Nederlandse erfgoed.

Beste koopbuurten in Gouda

Waar bevinden zich de beste koophuizen wanneer je wil wonen in Gouda? Dat is een belangrijke vraag wanneer je in de historische stad gelegen aan de Gouw een huis wilt gaan kopen. Met de snelle uitbreiding van Gouda zijn er vele mooie wijken en buurten uit de grond gestampt. Noem een Goverwelle, Plaswijck, Bloemendaal of de Korte Akkeren.

De huizen in de Korte Akkeren bevinden zich op een steenworp afstand van het historische stadscentrum en is daardoor populair bij starters en jonge gezinnen tot een jaar of 40. Liever meer buiten het centrum? De naoorlogse wijk Ouwe Gouwe, vlak naast het NS-treinstation Gouda, is een fraaie wijk met veel groen. Iets meer te besteden? De buurt rondom de Achterwillenseweg kan dan met zijn karakteristieke slootjes en weidse uitzicht de ideale locatie voor jouw nieuwe koopwoning zijn.

Tot rust komen in het groen

Wanneer je de stad toch een keer wilt ontvluchten en wat meer rust en natuur zoekt ben je binnen een paar minuten fietsen in het Goudse Hout, het Reeuwijkse Plassen gebied en in de mooie Krimpenerwaard.

Voor de meer dagelijkse gang van zaken biedt Gouda alles wat een huizenzoeker wenst: elke wijk heeft een goed aanbod van scholen, kinderopvang, sportclubs en –faciliteiten, een gevarieerd winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen.

Kortom, genoeg redenen om op huizenjacht te gaan in Gouda. Bovendien liggen de huizenprijzen in Gouda op meer betaalbaar niveau dan in de grotere steden in de Randstad! Benieuwd naar de huizenprijzen in Gouda? Bekijk alle huizen in Gouda op onze website. Laat ook eenvoudig jouw huis taxeren door onze taxateurs.

Mocht je hulp willen bij je zoektocht naar een leuke woning in deze fijne provinciestad dan is het altijd mogelijk om een vrijblijvende zoekopdracht bij ons als makelaar in Gouda te plaatsen. Staat je Goudse droomhuis bij een andere makelaar in de verkoop? Dan begeleiden wij je graag bij de aankoop. Neem contact met ons op, dan kunnen wij de mogelijkheden met je doornemen!

Van 't Hof Makelaardij