huis-beter-verkopen-tips-vanthof

Zo maak je jouw koopwoning aantrekkelijker voor kopers

Office Management
Gepubliceerd op: 16 okt 2017

Of jouw woning voldoet aan de vraag van de kopers op de markt is van veel factoren afhankelijk. Zoals de ligging, aanwezigheid van een tuin, woonoppervlakte en de bouwstijl. Dit zijn vaste variabelen en hier heb jij als huizenbezitter helaas weinig tot geen invloed op. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw woning bij zo veel mogelijk kopers in de smaak valt.    

Vergroot de verkoopkans van jouw woning dankzij de volgende tips:

Professionele foto’s!

Voor veel kopers zijn foto’s op internet leidend voor een eventuele vervolgactie. Als je als verkoper ergens op wilt besparen doe dit dan absoluut niet op de fotografie. Tenzij je zelf een professionele fotograaf bent natuurlijk.

Hoe schoon is jouw huis?

Wanneer je al een aantal bezichtigingen hebt gehad dan is de kans groot dat je steeds makkelijk wordt in het schoonmaken van de woning. Blijf er wel alert op. Hoe schoner een huis hoe prettiger kijkers zich er voelen en des te groter de kans dat je een bieding ontvangt.

Over smaak valt niet te twisten

Is één van de muren in huis appeltjesgroen of kanariegeel? Hartstikke leuk maar iedereen heeft een andere smaak en sommige mensen kunnen moeilijk ergens ‘doorheen’ kijken. Het loont om muren in een neutrale kleur te schilderen. De woning oogt frisser, ruimer en zal bij meer mensen in de smaak vallen.

Babyfoto’s van de wand

Wanneer er veel persoonlijke spullen in een huis staan dan vinden kopers het vaak moeilijk om deze weg te denken. Loop eens kritisch door de woning heen voorafgaand aan een bezichtiging en kijk welke spullen je makkelijk even kunt opruimen.

Eindelijk die kozijnen bijwerken!

Achterstallig onderhoud kan een grote afknapper zijn voor kopers. Al helemaal wanneer de koper zelf twee linkerhanden heeft. Loop eens door de woning met de verkoopmakelaar. Je zult zien dat het afmaken van wat kleine klusjes de verkoopkans van jouw woning zeker kan vergroten.

Denk ook aan de buitenkant

Onkruid, afval en roestige tuinmeubelen maken een woning er niet aantrekkelijker op. Zorg dat ook de buitenkant de koper uitnodigt om naar binnen te gaan zodat het totaalplaatje klopt.

Verkoop je een woning via Van ’t Hof dan krijg je sowieso onze styliste over de vloer die er voor zorgt dat de woning op en top in orde is. Wil je meer weten over hoe wij de verkoopkans van jouw woning kunnen vergroten? Neem dan contact met ons op.

Van 't Hof Makelaardij