NWWI-Taxatie

Je huis laten taxeren, bijvoorbeeld voor een hypotheekaanvraag? Of wil je misschien de huidige hypotheek oversluiten? Dan wil de geldverstrekker weten wat de actuele verkoopwaarde van de koopwoning is. Hiervoor heb je een taxatierapport nodig.  In veel gevallen is een gevalideerde taxatie verplicht. Bij een gevalideerde taxatie gaat het taxatierapport langs NWWI. Bijvoorbeeld ook voor het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Huis laten taxeren? Onze taxateurs helpen graag bij het uitvoeren van een taxatie in de regio Haaglanden en Gouwestreek (vestigingen in Zoetermeer, Gouda en Waddinxveen). De taxateurs van Van ’t Hof zijn bevoegd om de marktwaarde van een woning te bepalen. Hierbij houden zij rekening met de ontwikkelingen in de lokale woningmarkt. Vaak wijkt de taxatiewaarde af van de eerder vastgestelde WOZ-waarde.

Huis laten taxeren

Een woning taxatie die nodig is voor de aanvraag van een hypotheek wordt doorgaans uitgevoerd na het tekenen van het voorlopig koopcontract. Aangezien de aankoop- en verkoopmakelaar nauw betrokken zijn bij het verkooptraject mag je op hen geen beroep doen voor de taxatie. Je dient zelf een onafhankelijk taxateur in te schakelen. Hiervoor kun je terecht bij Van ’t Hof Taxaties.

Taxeren is altijd maatwerk! De taxateurs van Van ’t Hof baseren de taxatiewaarde van een woning o.b.v. van het type woning, het formaat, bouwjaar, de mate van afwerking en onderhoud, ligging, aanwezigheid van balkon en/of tuin en prijsontwikkelingen van soortgelijke woningen. Al deze aspecten zijn nodig om de officiële taxatiewaarde te bepalen voor jouw woning.

Wil je je huis laten taxeren en ben je benieuwd naar de bijkomende kosten daarvan? Een onafhankelijk erkende NWWI-taxatie van de actuele woningwaarde kan bij Van ’t Hof Taxaties al vanaf €600,-. Goed om te weten: De kosten van een woning taxatie zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Een onafhankelijke taxatie voor:

Goed om te weten: De kosten van een taxatie zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

  • Het rondkrijgen van de financiering
  • Een sterke positie in prijs onderhandelingen
  • De zekerheid dat je niet te veel betaalt
  • Het vaststellen van gerealiseerde meerwaarde
  • Ter vergelijking van de WOZ-waarde

Taxatie-eisen

Voor een geldverstrekker is het erg belangrijk dat een taxatie onafhankelijk is, van goede kwaliteit en dat het taxatierapport informatie bevat die nodig is voor een goede waardebepaling. De belangrijkste eisen op een rij:

  • De taxateur dient 100% onafhankelijk te zijn en mag niet direct of indirect betrokken zijn bij verkoop of koop van de woning.
  • Op het moment van verkoop of koop mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden
  • Ben je bezig met het verkrijgen van een hypotheek dan is een NWWI-gevalideerd taxatierapport nodig

Taxatie in de regio Gouwestreek of Haaglanden

Als dé makelaar in Gouda en omstreken helpen we je graag verder bij het taxeren van je woning in Gouda en het opzetten van een taxatierapport. Onze taxateurs zijn bevoegd om de marktwaarde van je woning te bepalen en houden altijd rekening met de meest recente ontwikkelingen binnen de lokale woningmarkt. Een taxatie nodig voor jouw woning in Gouda? Neem contact met ons op.

Taxatie in Waddinxveen laten uitvoeren? Onze taxateurs van Van ’t Hof makelaar Waddinxveen staan voor je klaar. Onze taxateurs zijn altijd op de hoogste van de meeste recente ontwikkelingen van de lokale woningmarkt. Mede daardoor verzorgen wij al jaren veel taxaties in Waddinxveen en omstreken. Wil jij een bestaande woning kopen of verkopen? Dan helpen wij je graag verder bij het taxeren van de woning.

Taxatie in Waddinxveen laten uitvoeren? Onze taxateurs van Van ’t Hof makelaar Zoetermeer staan voor je klaar. Voor een goede en zorgvuldige woningtaxatie werken wij met taxateurs die op de hoogte zijn van de meeste recente ontwikkelingen in de woningmarkt. Zo ben je altijd verzekerd van een goed taxatierapport. Wil jij een woning verkopen of een bestaande woning kopen? Dan helpen onze taxateurs je graag met een taxatie.

Ontmoet het team!

Berto Manschot
Register-Makelaar o.z. | Register-Taxateur o.z. | Directeur Gouwestreek

Mijn werkdag is pas compleet als ik een lach op het gezicht van mijn klanten heb getoverd. Ik haal er voldoening uit dat ik een bijdrage mag leveren aan het realiseren van woonwensen!

Ronald van ’t Hof
Register-Makelaar o.z. | Register-Taxateur o.z. | Directeur Haaglanden

Of het nou gaat om makelen of taxeren, ik mag dit fantastische vak al lange tijd met enthousiasme uitvoeren. Het draait er bij mij uiteindelijk om dat jij plezierig woont. Maar wat betekent wonen eigenlijk voor jou?

Peter van Kats
Register-Makelaar o.z. | Teamleider Waddinxveen

Wanneer je mij als makelaar kiest mag je er blind van uitgaan dat ik het optimale resultaat voor jou behaal. Niet voor niets heb ik in mijn carrière al veel klanten terug zien komen!

Arno Schipper
Register-Makelaar o.z. | Register-Taxateur o.z.

Naast de traditionele kant van de makelaardij houd ik mij constant bezig met de technologische ontwikkelingen in ons vakgebied. Erg leuk om mee te bewegen met wat klanten willen.

Pauline de Winter
Commercieel Medewerkster

Het leukste aan mijn functie is het klantcontact. Een huis kopen of verkopen is altijd een hele spannende tijd! Wij doen dit dag in, dag uit. Vandaar dat ik mijn klanten makkelijk gerust kan stellen.

Van 't Hof Makelaardij