NWWI-Taxatie

Wil jij een bestaande woning kopen en heb je hiervoor een hypotheek nodig? Of wil je misschien de huidige hypotheek oversluiten? Dan wil de geldverstrekker weten wat de actuele verkoopwaarde van de koopwoning is. Hiervoor heb je een taxatierapport nodig. In veel gevallen is een NWWI-taxatie verplicht. Bijvoorbeeld ook voor het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Onze taxateurs helpen graag bij het uitvoeren van een taxatie in Zoetermeer, Gouda, Waddinxveen of elders in de regio van Gouda. De taxateurs van Van ’t Hof zijn bevoegd om de marktwaarde van een woning te bepalen. Hierbij houden zij rekening met de ontwikkelingen in de lokale woningmarkt. Vaak wijkt de taxatiewaarde af van de eerder vastgestelde WOZ-waarde.

Let op: Tijdens een taxatie wordt er niet gekeken naar de bouwkundige staat van de woning. Als aankoopmakelaar adviseren wij vaak om voor de zekerheid een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. 

Huis laten taxeren

Een taxatie die nodig is voor de aanvraag van een hypotheek wordt doorgaans uitgevoerd na het tekenen van het voorlopig koopcontract. Aangezien de aankoop- en verkoopmakelaar nauw betrokken zijn bij het verkooptraject mag je op hen geen beroep doen voor de taxatie. Je dient zelf een onafhankelijk taxateur in te schakelen. Hiervoor kun je terecht bij Van ’t Hof Taxaties.

Taxeren is altijd maatwerk! De taxateurs van Van ’t Hof baseren de taxatiewaarde van een woning o.b.v. van het type woning, het formaat, bouwjaar, de mate van afwerking en onderhoud, ligging, aanwezigheid van balkon en/of tuin en prijsontwikkelingen van soortgelijke woningen. Al deze aspecten zijn nodig om de officiële taxatiewaarde te bepalen voor jouw woning.

Taxatie voor het rondkrijgen van de financiering of accurate waardebepaling

Een onafhankelijke taxatie voor:

  • Het rondkrijgen van de financiering
  • Een sterke positie in prijsonderhandelingen
  • De zekerheid dat je niet te veel betaalt
  • Het vaststellen van gerealiseerde meerwaarde
  • Ter vergelijking van de WOZ-waarde

Goed om te weten:

De kosten van een taxatie zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Taxatie-eisen

Voor een geldverstrekker is het erg belangrijk dat een taxatie onafhankelijk is, van goede kwaliteit en dat het taxatierapport informatie bevat die nodig is voor een goede waardebepaling. De belangrijkste eisen op een rij:

  • De taxateur dient 100% onafhankelijk te zijn en mag niet direct of indirect betrokken zijn bij verkoop of koop van de woning.
  • Op het moment van verkoop of koop mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden
  • Ben je bezig met het verkrijgen van een hypotheek dan is een NWWI-gevalideerd taxatierapport nodig

Taxatie in Gouda en omstreken

Als dé makelaar in Gouda en omstreken helpen we je graag verder bij het taxeren van je woning en het opzetten van een taxatierapport. Onze taxateurs zijn bevoegd om de marktwaarde van je woning te bepalen en houden altijd rekening met de meest recente ontwikkelingen binnen de lokale woningmarkt. Een taxatie nodig voor jouw woning in Gouda? Neem contact met ons op.

Taxatie in Waddinxveen laten uitvoeren? Onze taxateurs van Van ’t Hof makelaar Waddinxveen staan voor je klaar. Onze taxateurs zijn altijd op de hoogste van de meeste recente ontwikkelingen van de lokale woningmarkt. Mede daardoor verzorgen wij al jaren veel taxaties in Waddinxveen en omstreken. Wil jij een bestaande woning kopen of verkopen? Dan helpen wij je graag verder bij het taxeren van de woning.

Een woning taxatie moet altijd goed en zorgvuldig gebeuren. Daarom werken wij met taxateurs die verstand hebben van zaken en op de hoogte zijn van de meeste recente ontwikkelingen in de woningmarkt. Zo ben je altijd verzekerd van een goed taxatierapport. Wil jij een woning verkopen of een bestaande woning kopen? Dan helpen onze taxateurs van Van ’t Hof makelaar Zoetermeer je graag met een taxatie.

Tarieven

NWWI-taxatie

Een onafhankelijk erkende taxatie van de actuele woningwaarde

v.a. €600,-

Stuur een bericht

Stel hier je vraag?

Snel contact

Binnen 1 uur antwoord op je vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Bekijk de privacyverklaring voor onze omgang met gegevens.