En dan wil je je huis verkopen, wat nu?

Remco Zuidbroek
Gepubliceerd op: 29 mrt 2019

Je wilt je huis verkopen, wat nu? Ik, Angelique van der Linden, neem je mee in hoe het verkoopproces kan verlopen.

Eén van onze makelaars komt graag bij jou langs voor een vrijblijvende waardebepaling. De makelaar bekijkt de woning en geeft de waarde aan. In overleg met jou wordt de vraagprijs van jouw woning bepaald.

Op kantoor wordt er een Opdracht tot dienstverlening bij verkoop opgemaakt en er wordt via move.nl een klantendossier aangemaakt waarin meerdere documenten kunnen worden geüpload. Zodra alle voor de verkoop benodigde stukken compleet zijn, komt de fotograaf om jouw woning te fotograferen en op te meten voor het maken van de plattegronden. Deze documenten zijn via het klantendossier in te zien.

De verkoop kan beginnen

De woning komt zowel op onze eigen website van Van ’t Hof als op Funda te staan. Ook wordt er gebruik gemaakt van social media, zoals Facebook.

Als alles meezit stromen de bezichtigingsaanvragen binnen en kunnen de afspraken worden ingepland. Uiteraard wordt ook dit in overleg met jou gedaan.

Wanneer één van de kijkers een bod op de woning uitbrengt, zal de makelaar dit met jou bespreken en de onderhandeling met de bieder aangaan. Als er uiteindelijk overeenstemming bereikt wordt, zal er een concept koopakte worden opgemaakt die na goedkeuring van beide partijen bij ons op kantoor getekend wordt. Deze getekende akte zal naar de door koper gekozen notaris worden verzonden die voor verdere afhandeling zorgt. Zodra de datum van de eventuele ontbindende voorwaarden verlopen is, is jouw woning definitief verkocht.

De dag van het transport

Voordat de handtekening bij de notaris gezet wordt zal er een laatste inspectieronde plaatsvinden. Tijdens deze inspectie worden de eindmeterstanden genoteerd en wordt er gekeken of de woning verder geen tussentijdse schade heeft opgelopen. Hierna is het tijd om naar de notaris af te reizen.

Kortom onze makelaar begeleidt jou van de start tot de finish bij de verkoop van jouw woning!

Van 't Hof Makelaardij