Kunnen jouw maandlasten dalen?

Bij het oversluiten van de hypotheek wordt de oude hypotheek afgelost en wordt er een nieuwe hypotheek afgesloten tegen nieuwe voorwaarden, zoals een andere rente, looptijd of hypotheekvorm.

Hypotheek oversluiten naar een lagere rente: Als de rentetarieven aanzienlijk zijn gedaald sinds u uw hypotheek heeft afgesloten, kunt u overwegen uw bestaande hypotheek over te sluiten naar een nieuwe geldverstrekker met een lagere rente. Dit doe je doorgaans alleen wanneer dit u aanzienlijke besparingen oplevert op de lange termijn, zoals lagere maandlasten dankzij de lagere hypotheekrente.

De kans is groot dat op dit moment de hypotheekrente lager is dan de rente waartegen de bestaande hypotheek is afgesloten. Oversluiten kan in dit geval zeker een voordeel opleveren. Maar dit is niet in alle gevallen zo!

4 Redenen voor het oversluiten van uw hypotheek

  • Lagere rente: profiteer van een lagere hypotheekrente bij gedaalde rentetarieven
  • Besparing op maandelijkse lasten: verlaag uw maandlasten bij een langere looptijd
  • Verschillende hypotheekvoorwaarden: pas uw hypotheek aan op uw veranderde behoeften
  • Verkrijgen van extra financiering: benut de overwaarde van uw huis

Bijkomende kosten bij het oversluiten van een hypotheek

Er gaan altijd kosten gepaard met het oversluiten van een hypotheek, vaak in de vorm van een boeterente. Hier krijg je mee te maken wanneer de lopende hypotheek wordt aangepast of wanneer je vertrekt bij de huidige hypotheekverstrekker. Naast de boeterente betaal je ook kosten voor een taxatie, de notaris en voor advies en bemiddeling. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het evalueren van de financiële haalbaarheid en de voordelen van het oversluiten van de hypotheek.

Goed om te weten:
Aan het einde van de rentevaste periode mag je boetevrij oversluiten!

Wat kan jij besparen op de hypotheeklasten?

Nu de hypotheekrente zo laag is kan het oversluiten van de hypotheek zeker een voordeel opleveren. Onze onafhankelijke en ervaren adviseurs staan voor je klaar wanneer je wilt onderzoeken hoeveel jij kunt besparen.

Wij nodigen je daarom graag uit voor een oriënterend hypotheekgesprek in Gouda, Waddinxveen, Zoetemeer

Direct contact opnemen?

Van 't Hof Makelaardij