Kunnen jouw maandlasten dalen?

Een hypotheek oversluiten houdt in dat je de bestaande hypotheek opheft en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit doe je doorgaans alleen wanneer dit een financieel voordeel kan opleveren. Zoals lagere maandlasten dankzij een lagere hypotheekrente.

De kans is groot dat op dit moment de hypotheekrente lager is dan de rente waartegen de bestaande  hypotheek is afgesloten. Oversluiten kan in dit geval zeker een voordeel opleveren. Maar dit is niet in alle gevallen zo!

Bijkomende kosten bij het oversluiten van een hypotheek

Er gaan altijd kosten gepaard met het oversluiten van een hypotheek. Vaak in de vorm van een boeterente. Hier krijg je mee te maken wanneer de lopende hypotheek wordt aangepast of wanneer je vertrekt bij de huidige hypotheekverstrekker.  Naast de boeterente betaal je ook kosten voor een taxatie, de notaris en voor advies en bemiddeling.

Goed om te weten:

Aan het einde van de rentevaste periode mag je boetevrij oversluiten!

Wat kan jij besparen op de hypotheeklasten?

Nu de hypotheekrente zo laag is kan het oversluiten van de hypotheek zeker een voordeel opleveren. Onze onafhankelijke en ervaren adviseurs staan voor je klaar wanneer je wilt onderzoeken hoeveel jij kunt besparen.

Wij nodigen je daarom graag uit voor een oriënterend hypotheekgesprek in Gouda, Waddinxveen, Zoetemeer

Van 't Hof Makelaardij