overlijdensrisicoverzekering bij van 't Hof verzekeringen

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Office Management
Gepubliceerd op: 12 aug 2017

Een overlijdensrisicoverzekering biedt jouw gezin belangrijke financiële steun tijdens moeilijke tijden. In geval van (vroegtijdig) overlijden worden nabestaanden geconfronteerd met hoge kosten die tegenwoordig nog maar moeilijk alleen te dragen zijn. De hypotheek of huur moet bijvoorbeeld ineens door één persoon worden betaald of er ontstaan extra kosten voor kinderopvang en huishoudelijke hulp.

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit komt er in geval van overlijden geld vrij waardoor deze onvoorziene kosten wat makkelijker opgevangen kunnen worden. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten tijdens de aanvraag van een hypotheek.

Let op: Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit altijd een maximum aan de looptijd.

Dekking overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit leg je direct het uit te keren bedrag vast. Bij het bepalen van de hoogte wordt er gekeken naar de totale financiële situatie. Is er veel eigen vermogen? Dan is vanzelfsprekend een lagere risicodekking nodig.

Kosten verzekering

Een aantal factoren behalen de hoogte van de premie

  • jouw leeftijd
  • de huidige gezondheid
  • of je rookt
  • het verzekerde bedrag

Van ’t Hof vergelijkt altijd meerdere verzekeraars met elkaar om ervoor te zorgen dat jij de best passende verzekering krijgt.

Wanneer sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

Bij het afsluiten van de meeste hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering vereist. De aanvraag begint altijd met het invullen van een gezondheidsverklaring.

Vraag je een hypotheek aan met NHG dan dient alles boven 80% van de marktwaarde van de woning afgedekt te zijn met de overlijdensrisicoverzekering. Voor hypotheken zonder NHG verschilt dit percentage per geldverstrekker. Jouw hypotheekadviseur helpt je hierbij.

Let op: Zeg nooit de huidige verzekering op voordat je door de medische keuring van de nieuwe verzekeraar heen bent. Bij het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering kan de huidige gezondheid een knelpunt zijn.

Meer weten over de verschillende verzekeringen die je af kan sluiten bij Van ’t Hof Verzekeringen? Bekijk dan de Verzekering pagina.

Van 't Hof Makelaardij