taxatiewaarde en WOZ-waarde van jouw woning

Verschil WOZ en taxatiewaarde

Office Management
Gepubliceerd op: 7 sep 2017

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar een brief met hierin informatie over de WOZ-waarde van jouw nieuwe woning. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken en wordt gebruikt om de hoogte van de te betalen OZB (Onroerend-Zaak Belasting) te bepalen. De hoogte van de WOZ-waarde wordt gebaseerd op de gegevens uit het Kadaster en houdt geen rekening met eventuele aanpassingen die de woningwaarde hebben verhoogd.

Hoe hoger de WOZ-waarde des te meer belasting je moet betalen. Heb je het gevoel dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is ingeschat dan adviseren wij je om bezwaar in te dienen bij de gemeente.

WOZ-waarde Gouda

Gouda is één van de eerste gemeenten in Nederland die de WOZ-waarden van de woningen openbaar heeft gemaakt via het platform: www.woz-waardeloket.nl.

WOZ-waarde Waddinxveen

De BSGR bepaalt namens de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. Ook de gemeentelijke forensenbelasting en heffingen van het Rijk en waterschap worden berekend met de WOZ-waarde. Bekijk de WOZ-waarde van jouw woning via: www.woz-waardeloket.nl

WOZ-waarde Zoetermeer

Klik hier om de WOZ-waarde van jouw woning in Zoetermeer opzoeken.

WOZ-waarde Alphen aan den Rijn

Bekijk de WOZ-waarde van jouw woning in Alphen via www.woz-waardeloket.nl

Taxatiewaarde van jouw woning

De verkopend makelaar zal op basis van zijn ervaring en ontwikkelingen in de markt de hoogte van de vraagprijs van de woning bepalen. Ook krijg je een indicatie van de te verwachten opbrengst. In gunstige tijden in de woningmarkt kan de vraagprijs van jouw woning een stuk hoger zijn dan de koopsom die jij hebt betaalt en de WOZ-waarde van de woning.

Nadat je tot een overeenstemming bent gekomen met de koper of verkoper zal er een officiële taxatie plaatsvinden voor de hypotheekverstrekker. De taxatiewaarde ligt vele malen dichter bij de werkelijk waarde van de woning dan de WOZ-waarde. Laat je daarom niet leiden door het WOZ-bedrag.

Heb je een officiële taxatie nodig van jouw woning? Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypotheek? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Van ’t Hof Taxaties.

Of vraag een gratis waardebepaling aan

Van 't Hof Makelaardij